top of page
Over AOPA
Werkend als
Geschidenis
1DDPSTCc.jpeg

Over AOPA Belgium

Toegetreden tot de International Council of Aircraft Owner and Pilot Associations (IAOPA) in 2020 als de enige nationale organisatie die de Belgische piloten en vliegtuigeigenaren vertegenwoordigt, opereert FBA – BFL ook als ‘AOPA Belgium’. IAOPA is een non-profit federatie van ongeveer 80 autonome, niet- gouvernementele, nationale algemene luchtvaartorganisaties. Eén dergelijke nationale organisatie per land kan lid worden van de Council.

Werkend als AOPA Belgium

* Biedt ons een manier om ons lidmaatschap
efficiënter te vertegenwoordigen op Europees en mondiaal niveau.
Laten we eerlijk zijn, in het bijzonder de Europese realiteit is dat onze nationale CAA zich moet gedragen als een agent van EASA.

* Stelt ons in staat om verbinding te maken met het wereldwijde
AOPA-netwerk en de voordelen ervan te bieden aan onze ledenpiloten.

 

Onze geschiedenis

De geschiedenis van AOPA begon in de VS, waar het in 1939 werd opgericht. In de loop der jaren na de Tweede Wereldoorlog van explosieve groei van de luchtvaart speelde AOPA een belangrijke rol om bureaucraten en wetgevers inzicht te geven in de speciale behoeften van piloten in de algemene luchtvaart. `` ​

 

Internationaal

de International Council of Aircraft Owner and Pilot Associations (IAOPA) werd opgericht in 1962. Onder leiding van AOPA US, vier andere nationale organisaties deden mee: AOPA Australia, AOPA South Africa, de Canadian Owners and Pilots Association en de Philippine Airmen's Organization.

 

Vanaf het begin nam IAOPA deel aan ICAO-vergaderingen, maar het was in 1964 dat het werd toegekend door de ICAO geaccrediteerde status krijgt daarmee een vaste plaats aan tafel.

bottom of page